Tuesday, August 17, 2010

Failure


in life, if you never want to fail

the way is to never attempt to accomplish anything

rather than being scared of being hurt

think what a waste it is not to attempt to accomplish something

the good thing about youth is that you get the chance to attempt to accomplish things



'write it as a failure but read it as an experience'

Sunday, August 15, 2010

Bebelan Pagi Hari

Pagiku yang hening tiba-tiba dihiasi suara dua lelaki.

Siapakah?

Oh, abang yang buat wiring minggu lepas kot...


Alamak, nak kena pegi buat 'number 1' la. Macam mana nak pegi toilet ni?Malas la plak nak tukar 'uniform' ni...

Takpe2. Tahan kejap. Nanti abang tu dah takde kat area toilet, baru bleh pegi.

Layan majalah dulu lah. Cuci mata sambil menahan hajat.

Pose zaman dulu-dulu dapat upah...skang x dpat..huhuhuhu..tym kecik2 la...tu smgt je nak pose

Huh? Pose? Mamat ni model agaknya time kecik dulu. Isy, takkan la moedelling agency bayar model kanak-kanak je. Confuse confuse. Ke mamat ni tak cukup hensem jadi model bila dah besar ni? Time dulu je cute tak?

Sumpah bazir neuron aku di pagi buta ni. Pose = Puasa! Tak faham kenapa dalam majalah boleh praktikkan cara penulisan macam ni. Gewdixs!

~yang ni memang dibayar untuk pose!

Thursday, August 12, 2010

Salam Ramadhan!


Salam Ramadhan untuk semua. Tak terlambat lagi rasanya. Baru hari kedua berpuasa ni. Sebenarnya tergerak untuk berkongsi serba sedikit post mengenai bulan Ramadhan sehari sebelum kita berpuasa. Tapi setelah dijelajahi beberapa blog yang lain, rasa was-was pula.

Ada beberapa pendapat mengatakan hadith mengenai fadilat solat terawih setiap malam tu adalah hadith palsu. Huh, saya pun tak tahulah betul atau tidak kan. Tapi rasanya masa zaman sekolah dulu, macam ada iklan kat tv tentang fadilat solat terawih ni setiap hari. Hmm...kena tanya pada yang arif ni.

Azam bulan Ramadhan saya tahun ni? Nak amalkan perbelanjaan berhemah.Biasalah, dugaan di bazar Ramadhan. Tak termasuk lagi dugaan Sale yang kerap menduga DNA 'shopaholic' ku!Kualiti puasa pun nak kena upgrade ni. Bukan setakat menahan lapar dan dahaga lagi. Kena tambah menjaga mata, mulut dan anggota badan sekali. Mulut ni nak kena kurangkan cakap benda tak berfaedah, mengumpat dan mengunyah.Hehe...Mata pulak kena cuti tengok 6pax Taecyeon kat Youtube. Badan pun dah tak boleh asyik pose kat katil jer.

Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu satu kebahagiaan dan ketenangan untuk kita semua. Insyaallah...

Tuesday, August 10, 2010

Ketika Allah Memilihmu Untukku

Ketika Allah Memilihmu Untukku..


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..



-----@***@-----


( Oleh Aztriana 180610/ 01'50 Makassar.. ^_^v )


We Got Married!


~ picture kredit to allkpop

Oh, menonton Nichkhun & Victoria dalam We Got Married bersendirian mungkin boleh menyebabkan saya dihalau dari library! Sukar sungguh untuk menonton tanpa tersenyum atau ketawa seorang diri. Takpe-takpe. Pakcik librarian pun tak kelihatan di mana-mana. Setakat ini saya masih terselamat. Masih belum dituduh kurang siuman.

Tapi kakak di depan saya ni dah bagi jelingan manja 49 1/2 das. Ingat nak ajak dia tengok sekali cerita ni. Apa kata kawan-kawan?

Sunday, August 8, 2010

Its All About You-Mcfly Lyrics



It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
It's all about you (it's about you)
It's all about you

Verse 1:
Yesterday you asked me something I thought you knew
So I told you with a smile, it's all about you
Then you whispered in my ear and you told me too
Said you'd make my life worthwhile, it's all about you

Chorus:
And I would answer all your wishes
If you ask me to
But if you deny me one of your kisses
Don't know what I'd do
So hold me close and say three words like you used to do
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you, yeah!

(Guitar solo)

Chorus 2:
And I would answer all your wishes
If you ask me to
But if you deny me one of your kisses
Don't know what I'd do
So hold me close and say three words like you used to do
Dancing on the kitchen tiles
Yes you make my life worthwhile
So I told you with a smile
It's all about you

It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
...


Thursday, August 5, 2010

Laila Asyikin

"Mencintai tidak semestinya memiliki...". Dialog keramat Ikhmal bila ditanya tentang perasaannya terhadap Laila. Yer kawan-kawan.Laila Asyikin telah tamat malam Khamis yang lalu. Ending yang membuatkan saya rasa "oh, kenapakah perlu mati?Senang betul Director ni habiskan cerita". Tapi nasib baik juga Director tak buat kerja gila tiba-tiba pair kan Ikhmal dan Rebecca yang mungkin telah insaf di akhir cerita. Mahu terbalik tv dibuatnya.

Oh, saya tidak meletakkan harapan yang tinggi kepada drama ini sebenarnya. Sebabnya Heykal Hanifah bukanlah Director favourite saya. Masih tidak dapat menandingi Feroz Kader saya rasa. Feroz Kader yang direct cerita apa? Asmaradana, Adamaya dan paling terbaru Janji Kekasih.



~kredit kpd hmetro

Perempuan dalam gambar di atas adalah antara penyebab utama kenapa saya follow Laila Asyikin. Oh, dia kelihatan sangat cantik!Walaupun kadang-kadang saya rasa dia lagi cantik bila bertudung. Sangat jarang perempuan ini keluar di mana-mana media. Mungkin sebab masih baru lagi.

Gambar buah hati pengarang jantung tidak akan di upload dalam post ini. Bimbang post ini akan melalut sehingga menjadi novel cinta. Oh, kenapakah kamu perlu sangat handsome dan baik dalam cerita ini?

Laila Asyikin buatkan saya berfikir. Ada kawan-kawan saya kata Laila macam sangat tegas perwatakannya. Yelah, tengok pada cara dia uruskan masalah keluarga dan syarikat bila si husband dilanda musibah. Tapi rasanya di luar sana, mana-mana perempuan yang anchor dalam bidang mereka, semua berperwatakan sedemikian. Bukan senang tau seorang perempuan nak jadi pemimpin. Dengan skeptikal masyarakat lagi tentang 'kecerewetan' dan 'ke emotional an' lady boss. Fikir tentang anak-anak lagi di rumah. Jadi kawan-kawan, bos lelaki @ perempuan masing-masing ada pro and cons nya yang tersendiri.

Oh, saya agak malas untuk komen tentang kebaikan watak Ikhmal. Agak skeptikal dengan kewujudan orang seperti Ikhmal di dunia sebenar. Tapi best jugak kalau saya berada di tempat Laila. Sentiasa ada seseorang yang sedia membantu di sisi tanpa mengharapkan apap-apa. Huh, kan bagus kalau semua 'bekas' pasangan boleh berbaik macam tu. Dah memang bukan jodoh nak jadi suami & isteri, kenapa perlu bertukar status jadi musuh pula kan?

Oh, saya masih berada dalam keadaan berkabung.Chenta hati baru meninggal kena tembak time nak selamatkan family ex-girlfren. Sob sob sob...